facebook

Ægtepagt

Ægtepagt – få rådgivning af professionel advokat

En ægtepagt er en skriftlig aftale, hvor I som par har taget stilling til en række økonomiske spørgsmål i forhold til, hvordan I hver især er stillet ved en eventuel skilsmisse. Hvis I er enige om at dele alt, hvad I ejer – også de værdier I havde med ind i ægteskabet – så behøver I ikke en ægtepagt. Vil I derimod skræddersy den økonomiske ordning ved skilsmisse eller dødsfald, så er en ægtepagt vejen frem. Vi stiller de aktuelle spørgsmål, udformer dokumentet og ordner en eventuel tinglysning.

Traditionelt set bliver en ægtepagt opfattet som en aftale om særeje ved skilsmisse, men der er mange andre grunde til at oprette en ægtepagt, fx i forbindelse med pensionsdeling og gaver.

Alt dette hjælper vi med at få klarlagt. Læs mere om os her

Ægtepagt

Om særeje

I mange ægteskaber er det relevant med en ægtepagt om særeje. Disse er en skriftlig aftale om, hvad der ikke skal deles ved en eventuel skilsmisse. Det kan være, at den ene ægtefælle havde store værdier med ind i ægteskabet eller at den ene part har en virksomhed, der skal gøres til særeje, så den ikke skal deles, hvis en skilsmisse bliver aktuel.

Om pensionsdeling

Som udgangspunkt er en alderdomsopsparing omfattet af reglerne om særeje. Det vil sige, at pensioner ikke deles ved skilsmisse. Anser du og din ægtefælle pensionsopsparinger som et fælles projekt, og ønsker I, at de skal deles ved en eventuel skilsmisse, så skal I lave en ægtepagt om pensionsdeling.

Om gaver

Hvis du ønsker at give din ægtefælle en ekstraordinær gave, fx halvdelen af huset eller af et aktiedepot, så kræver det en gaveægtepagt. Oprettes gaveægtepagten ikke, vil overdragelsen ikke være gyldig i tilfælde af et pludseligt dødsfald, og det kan naturligvis have stor betydning for den efterladte.

eBoligadvokats rolle

Som sparringspartner i forbindelse med ægtepagter, hjælper vi hos eBoligadvokat med at afklare eventuelle spørgsmål, ligesom vi sørger for, at I forholder jer til de mest nødvendige spørgsmål. Vi inviterer jer til et møde på vores kontor, hvor vi drøfter udformningen af dokumentet, hvorefter vi sørger for at det bliver udarbejdet efter gældende krav. Er det nødvendigt, så sørger vi også gerne for tinglysning.

En ægtepagt koster 3.000,- inkl. moms og skal udføres skriftligt samt underskrives personligt at hver ægtefælle for at være gyldig. Alt dette vejleder vi naturligvis i, så I går herfra med et juridisk gyldigt dokument, som er gældende så længe I lever – medmindre i ændrer det, naturligvis.