eBoligadvokat

 

Derfor skal du bruge en boligadvokat

 

Står du overfor et kommende boligkøb? Der kan gemme sig skjulte udgifter for flere hundredetusinde af kroner, og der er mange ting, du skal holde øje med, hvis du vil gøre en god handel. Vil du vide mere om farerne ved boligkøb, så læs med her.

 

Der er ikke mange af livets investeringer, der kommer op på siden af boligkøb, og det ville være ærgerligt at punge ud med adskillige tusinde kroner oveni de millioner, du i forvejen skal bruge på dit kommende hjem. Der er en række ting, du skal være opmærksom på, inden du underskriver købsaftalen; nogle af dem kan du selv tjekke, men i andre tilfælde skal du alliere dig med en professionel huskøb advokat.

Vi har samlet de 3 største (og dyreste) fælder, du kan møde, når du køber bolig.

 

 

1) Begrænsede lokalplaner

I mange boligområder er der lokalplaner, og det kan der også meget vel være der, hvor du gerne vil købe en bolig. Du skal tjekke – eller også skal du lade boligadvokaten gøre det – om lokalplanerne begrænser dine fremtidige drømme for boligen. Ved du, at du på sigt ønsker at bygge til, inddrage loftet til beboelse eller få solceller på taget, er det essentielt, at lokalplanen tillader det.

Der kan også være planlagt erhvervsbyggeri eller kontorbyggeri på din vej, der kan give trafikgener i fremtiden, ligesom der kan være tinglyste servitutter på ejendommen som for eksempel foreskriver en offentlig sti henover din grund.

2) Forurening på grunden

Ifølge Bolius er der mere end 40.000 forurenede grunde i Danmark, og det kan koste dig flere hundredetusinde kroner at rense en forurenet grund. Ejendomsmægleren har pligt til at oplyse om eventuel forurening, men der sker fejl, og derfor er det op til dig – eller din boligadvokat – at sikre, at det ikke er tilfældet på den grund, du har udset dig.

3) Boligens konstruktioner

Skal taget på din drømmebolig skiftes, løber det hurtigt op i mange tusinde kroner, og det samme gælder, hvis der er væsentlige fejl i konstruktionerne. Tilstandsrapporten er din følgesvend, når du skal gennemgå husets fejl og mangler, og her kan boligadvokaten også give en hjælpende hånd med at forstå de komplicerede formuleringer, ligesom vedkommende kan anbefale en ekstern byggesagkyndig til at gennemgå de mindre synlige dele af bygningen.