eBoligadvokat

 

– hvordan vælger du den rigtige?

 

Leder du efter en god boligadvokat, men ved du ikke helt, hvordan du egentlig skal vælge og hvad du skal lægge vægt på? Tag vores 3 gode råd med på jagten, så er du godt dækket ind.

At købe bolig er en nervepirrende proces, og det er ikke bare familiens fremtidige hjem og opholdssted, der er på spil; det er også din økonomi. Boligkøb er ikke et greb i lommen, og derfor er det vigtigt med en god boligadvokat ved din side. Men hvordan finder du sådan en?

 

Vi har et par gode fif i ærmet til en god boligadvokat.

1) Skal boligadvokaten være certificeret?

Hvis du vil sikre dig, at den boligadvokat du vælger, udelukkende varetager dine interesser, skal du vælge en advokat, der er certificeret af Danske BOLIGadvokater. Certificeringen er din garanti for, at din boligadvokat ikke modtager provision fra eksterne parter som banker, forsikringsselskaber, kreditforeninger og lignende, og dermed er det dine behov, der er i centrum.

Medlemmer af Danske BOLIGadvokater er underlagt en række etiske regler fastlagt af Forbrugerrådet og Advokatrådet. Samtidig tilbyder de et gratis formøde, så du kan mærke kemien og tale med advokaten, inden drømmeboligen dukker op og købsaftalen skal underskrives.

 

 

2) Er prisen afgørende for om det er en god boligadvokat?

Som med alt andet er der en sammenhæng mellem pris og kvalitet, når det kommer til boligadvokater, men når det er sagt, så er en god boligadvokat ikke nødvendigvis dyr. Det du skal kigge på, når du indhenter et tilbud, er, hvad pakkeløsningen indeholder, og du kan med fordel sammenligne to eller tre forskellige advokater.

Du skal sikre dig, at alle de ting, du har brug for, er inkluderet i prisen, så der ikke kommer pludselige ekstraomkostninger efterfølgende, og du kan med fordel vælge en boligadvokat, der arbejder med faste priser. Vælger du en certificeret BOLIGadvokat, kommer det helt af sig selv; al rådgivning fra en sådan ydes til aftalt pris.

 

3) Følg din mavefornemmelse

Boligkøb er en stor ting, og det er en rutsjebane af følelser, når man indleder jagten på drømmeboligen for senere at byde og forhåbentlig købe det helt rigtige hjem. Af samme årsag er det nødvendigt, at den person, der skal sikre, at du ikke køber katten i sækken, er en person, du stoler på. Kemien mellem dig og boligadvokaten skal være rigtig.

En god boligadvokat er et menneske, du har tillid til. Mærk efter i maven og stol på dig selv; hvis det ikke føles rigtigt, så gå videre til den næste. Det skal være en god oplevelse at købe drømmeboligen.