Click for English short version
Hvad koster en boligadvokat?

Hvad koster en boligadvokat?

Af eBoligadvokat jan 30, 2020

Prisen for en boligadvokat varierer alt efter, om du vælger en advokat, der arbejder med faste priser og pakkeløsninger eller en advokat, der arbejder med timepris. De faste priser ligger typisk fra ca. 4.500-10.000 kr. ved køb af henholdsvis andelsbolig og ejerbolig, afhængig af pakkeløsningens indhold, mens timesatsen i Danmark typisk ligger mellem ca 1.000-2.000 kr.

Vælger du sidstnævnte løsning, risikerer du, at prisen bliver høj, da du ikke på forhånd kan vide, hvor mange timer advokaten kommer til at bruge på din sag – er der komplekse spørgsmål, som tager lang tid, stiger prisen.

 

Boligadvokat: Hvad, hvorfor, hvor meget og hvordan?

At købe bolig er en følelsesmæssig rutsjetur, hvor du går fra vild forelskelse i drømmehjemmet til angsten for at blive snydt eller gøre en dårlig handel. Særligt som førstegangskøber kan det være svært at rumme de mange følelser, men uanset hvor mange gange du tidligere har handlet bolig, er det rart at have en allieret at læne sig op ad – og det er her, boligadvokaten kommer ind i billedet.

I denne artikel kigger vi først på, hvad en boligadvokat kan hjælpe dig med. Derefter undersøger vi fordelene ved at alliere sig med en, hvor meget en boligadvokat koster og til sidst kigger vi på, hvordan du vælger den rigtige boligadvokat.

 

Hvad hjælper en boligadvokat med?

Først og fremmest hjælper boligadvokaten med at gennemgå og udarbejde:

– Købsaftalen

– Ejendomsdatarapporten

– Tilstandsrapporten

– Energimærkningen

– Elinstallationsrapporten

– Lokalplaner i området

– Servitutter på ejendommen

– Forurening på matriklen

– Eventuel ejerskifteforsikring

– Skødet

– Refusionsopgørelsen

De fleste dokumenter i en ejendomshandel er skrevet i et juridisk sprog, der kan være svært at forstå for den utrænede. Boligadvokaten gennemgår hvert enkelt papir i sagen, og sammen taler I om indholdet, så du ved præcis, hvad du går ind til, hvis du underskriver købsaftalen.

Samtidig kan boligadvokaten henvise dig til eksterne rådgivere, hvis det er nødvendigt, ligesom vedkommende tager sig af alt det praktiske i forbindelse med advokatskrivelser og kontakt til mægler og bank.

 

 

Hvad er fordelene ved at bruge en boligadvokat?

De primære fordele ved at bruge en boligadvokat er:

1) Du får overblik over alle sagens dokumenter.

2) Du får indblik i de små detaljer, der er afgørende for købet.

3) Du bliver bekendt med lokalplaner i området.

4) Du får overblik over eventuelle servitutter på ejendommen.

5) Du bliver bekendt med eventuel forurening på grunden.

6) Du undgår uforudsete udgifter efter overtagelse.

Det er let at handle overilet, hvis drømmeboligen pludselig dukker op, men i sidste ende kan det medføre store økonomiske konsekvenser, hvis du ikke slår koldt vand i blodet. Tager du et kig på dine kontoudtog, vil du hurtigt konstatere, at et køb af en andels- eller ejerbolig er den største udgift, du til dato har haft. Der er mange penge på spil, og det samme gør sig gældende med alle de tanker og følelser, der fylder i krop og hoved, når du handler bolig – og netop derfor er det en fordel at bruge en boligadvokat.

Med en boligadvokat ved din side får du greb om alle detaljerne. Du får forklaret hver eneste lille del af købsprocessen i et sprog, der er til at forstå, og du sikrer dig rent juridisk, så du ikke løber ind i uforudsete udgifter, når du står med nøglerne til dit nye hjem. Boligadvokaten er din guide, din rådgiver og din vejleder gennem hele købsprocessen.

 

Hvad koster en boligadvokat?

Som nævnt ligger prisen for en boligadvokat i et spænd fra ca. 4.500-10.000 kr., hvis du vælger en komplet rådgivningspakke, mens timeprisen for en boligadvokat ligger fra 1.000-2.000 kr.

Nedenfor får du et gennemsnitligt overblik over, hvad en boligadvokat koster ved forskellige typer af bolig.

 

Hvad koster en boligadvokat ved køb af andelsbolig?

Prisen for en boligadvokat ved køb af andelsbolig ligger fra ca. 4.500-7.000 kr.

I forbindelse med køb af andelsbolig opstår der hurtigt en lang række spørgsmål; er der økonomiske eller juridiske risici, er prisen den rigtige, er der forhold i andelsforeningen, som komplicerer købet etc. Det er ikke så enkelt, som det lyder, og derfor er det en god idé at alliere dig med en boligadvokat.

Hvad koster en boligadvokat ved køb af ejerlejlighed?

Prisen for en boligadvokat ved køb af ejerlejlighed ligger fra ca. 7.000-10.000 kr.

Står du overfor et køb af en ejerlejlighed, er du sandsynligvis i gang med et af livets største investeringer, og det kan få økonomiske konsekvenser mange år frem i tiden, hvis du ikke er opmærksom på de små detaljer. Med en boligadvokat som sparringspartner undgår du faldgruberne og får det komplette overblik over handlen, så du kan træffe beslutninger på et oplyst grundlag.

 

Hvad koster en boligadvokat ved køb af hus?

Prisen for en boligadvokat ved køb af hus ligger fra ca. 7.000-10.000 kr.

Vil du undgå ubehagelige overraskelser og uforudsete udgifter, bør du have en boligadvokat ved din side, når du køber hus. På den måde får du uvildig juridisk rådgivning med udgangspunkt i dine behov, og du skal ikke bekymre dig om, hvor vidt du overser forurening, servitutter eller lokalplaner; alt det har boligadvokaten styr på.

 

Hvad koster en boligadvokat ved køb af sommerhus?

Prisen for en boligadvokat ved køb af sommerhus ligger typisk fra ca. 7.000-10.000 kr.

At købe et sommerhus kræver mindst lige så mange overvejelser, som det gør at købe en ejerlejlighed eller et hus. Det er en stor investering, som ofte kommer i forlængelse af andre store boliglån, og derfor er det vigtigt at have styr på alle betingelserne for købet – og det får du med en boligadvokat på holdet.

 

 

Hvad skal du overveje, når du vælger boligadvokat?

Når du skal vælge boligadvokat, så stil dig selv følgende spørgsmål:

– Føler du dig tryg ved vedkommende?

– Bliver du tilbudt et møde, inden du indleder samarbejdet?

– Har vedkommende fået gode anbefalinger af andre?

– Kender du prisen for boligadvokatens arbejde?

– Er vedkommende certificeret BOLIGadvokat?

At vælge den rigtige samarbejdspartner i en bolighandel, er altid et spørgsmål om kemi, men hvis du vil være på den sikre side rent professionelt, kan du med fordel gå efter en boligadvokat, der er certificeret gennem Danske BOLIGadvokater. Gør du det, får du en advokat, der har forpligtet sig til at overholde et sæt etiske regler udarbejdet af Forbrugerrådet og Advokatrådet for at beskytte dig som forbruger.

 

Lignende indlæg

Hvad er en boligadvokat?
Af eBoligadvokat jan 31, 2020

Hvad er en Boligadvokat? En boligadvokat er din rådgiver og sparringspartner, når …

God boligadvokat
Af eBoligadvokat okt 22, 2020

  – hvordan vælger du den rigtige?   Leder du efter en …

Huskøb – Advokat
Huskøb – Advokat
Af eBoligadvokat aug 15, 2019

  – Få professionel køberrådgivning   Du har fundet din drømmebolig, og …

Projektsalg - Undgå faldgruberne
Projektsalg – undgå faldgruberne
Af eBoligadvokat aug 15, 2019

  Brug ALTID en advokat!   Overvejer du at købe en bolig …