Click for English short version

Hvornår skal skødet underskrives?

Af Javed Aslam okt 22, 2020

 

– og hvornår skal det gøres?

 

Når du står midt i en bolighandel, er der flere vigtige dokumenter, der skal skrives under, før du kan overtage nøglerne til dit nye hjem. Købsaftalen er det første dokument, du skal sætte din signatur på, men skødet er mindst lige så vigtigt og kommer langt senere i processen.

En bolighandel er en langstrakt affære, der sker i flere etaper over længere tid. Først skal boligen besigtiges, beslutningen tages, bud afgives og parterne skal opnå enighed om pris og overtagelse. Når den del er i orden, skal købsaftalen underskrives. Herefter begynder papirarbejdet, og undervejs skal der skrives under på et andet vigtigt dokument – skødet.

 

Hvornår skal skødet underskrives?

Skødet er det dokument, der skal tinglyses hos staten, og når det er sket, vil rettigheden over boligen officielt være overdraget til køber. Kort sagt: Når du får registreret skødet, opnår du ejendomsretten oven dit drømmehjem – så det er et ganske vigtigt dokument.

 

 

Selve skødet er som regel udarbejdet som en kortere version af købsaftalen, og den indeholder vigtige informationer om parternes navne, ejendommens adresse, overtagelsesdagen, købesummen, finansiering, servitutter etc. Alt sammen vigtige data som skal nedfældes korrekt, og det anbefales derfor at få en boligadvokat til at tage sig af arbejdet – og hvorfor ikke vælge eBoligadvokat, der er certificeret boligadvokat gennem Danske BOLIGadvokater?

 

Underskiften – sådan gør du

Når du skal underskrive skødet, sker det rent praktisk på den måde, at du signerer elektronisk med dit NemID. Tinglysningen er digitaliseret, og derfor underskriver både køber og sælger som regel med NemID.

Man kan både udarbejde skøder, der er betinget og endelige. Et betinget skøde har en række betingelser, der skal falde i hak indenfor en tidsfrist, som fastsættes. Det endelige skøde er det skøde, som er beviset for dit køb.

Når du skal underskrive dit skøde, sker det i den sidste del af købsprocessen, efter at de økonomiske aftaler er indgået. Det skal underskrives før overtagelsesdagen og før det sendes til tinglysning. Når det endelige skøde kommer tilbage fra tinglysningen, kan købesummen frigives til sælger og aftalen er helt og aldeles faldet på plads.

Når skødet er tinglyst, kan den endelige overdragelse af boligen gå i gang. Her aflæser sælger og køber målere og refusionsopgørelsen udarbejdes af den valgte boligadvokat eller ejendomsmægler.

Ofte stillede spørgsmål

Er skøde og tinglysning det samme?
Skøde og tinglysning er ikke det samme. Skødet er det officielle dokument, der tinglyses som ejendomsret for køber. Tinglysning er processen, hvor skødet registreres i det offentlige tinglysningssystem, også kaldet i tingbogen, for at være gyldigt.

Hvornår bliver et skøde tinglyst?
Tidspunktet for tinglysning af skøde kan variere. I de fleste tilfælde tager tinglysning af skøde ikke mere end 2-3 uger. Det er vigtigt at starte processen i god tid inden overtagelsesdagen.

Hvordan foregår tinglysning af skøde?
Tinglysning af skøde foregår digitalt på tinglysning.dk Når skødet tinglyses, bliver overdragelsen af ejerskabet registreret i Tingbogen, som er et offentligt register.

Hvem kan tinglyse et skøde?
Skødet kan tinglyses af både køber og sælger, men det er ofte en advokat eller en anden juridisk professionel, der håndterer processen for at sikre, at alt er korrekt.

Hvad er prisen for tinglysning af skøde?
Prisen for tinglysning af skøde kan variere. Den samlede pris for at få tinglysning af et skøde på plads, rummer 2 elementer: prisen for tinglysning af skøde, som bør håndteres af en advokat, og en tinglysningsafgift, der er på 1.750 kr. plus 0,6 % af købsprisen eller pantets størrelse.

Lignende indlæg

Omskødning
Af Javed Aslam okt 22, 2020

Hvad er dine muligheder for omskødning?   Når livet tager en uventet …

Pris – Skøde – Advokat - eBoligadvokat ApS
Pris – Skøde – Advokat
Af Javed Aslam aug 15, 2019

Når du står overfor en bolighandel, er det vigtigt at have en …

Pris på skøde og tinglysning
Pris på skøde og tinglysning
Af Javed Aslam apr 25, 2019

  – hvad koster skøde og tinglysning, når du køber bolig?   …

Hvad koster tinglysning af skøde?
Hvad koster tinglysning af skøde?
Af Javed Aslam jul 4, 2019

  – og hvem skal varetage arbejdet?   Når du kender formlen, …