Click for English short version

Hvornår skal skødet underskrives?

Af Javed Aslam okt 22, 2020

 

– og hvornår skal det gøres?

 

Når du står midt i en bolighandel, er der flere vigtige dokumenter, der skal skrives under, før du kan overtage nøglerne til dit nye hjem. Købsaftalen er det første dokument, du skal sætte din signatur på, men skødet er mindst lige så vigtigt og kommer langt senere i processen.

En bolighandel er en langstrakt affære, der sker i flere etaper over længere tid. Først skal boligen besigtiges, beslutningen tages, bud afgives og parterne skal opnå enighed om pris og overtagelse. Når den del er i orden, skal købsaftalen underskrives. Herefter begynder papirarbejdet, og undervejs skal der skrives under på et andet vigtigt dokument – skødet.

 

Hvornår skal skødet underskrives?

Skødet er det dokument, der skal tinglyses hos staten, og når det er sket, vil rettigheden over boligen officielt være overdraget til køber. Kort sagt: Når du får registreret skødet, opnår du ejendomsretten oven dit drømmehjem – så det er et ganske vigtigt dokument.

 

 

Selve skødet er som regel udarbejdet som en kortere version af købsaftalen, og den indeholder vigtige informationer om parternes navne, ejendommens adresse, overtagelsesdagen, købesummen, finansiering, servitutter etc. Alt sammen vigtige data som skal nedfældes korrekt, og det anbefales derfor at få en boligadvokat til at tage sig af arbejdet – og hvorfor ikke vælge eBoligadvokat, der er certificeret boligadvokat gennem Danske BOLIGadvokater?

 

Underskiften – sådan gør du

Når du skal underskrive skødet, sker det rent praktisk på den måde, at du signerer elektronisk med dit NemID. Tinglysningen er digitaliseret, og derfor underskriver både køber og sælger som regel med NemID.

Man kan både udarbejde skøder, der er betinget og endelige. Et betinget skøde har en række betingelser, der skal falde i hak indenfor en tidsfrist, som fastsættes. Det endelige skøde er det skøde, som er beviset for dit køb.

Når du skal underskrive dit skøde, sker det i den sidste del af købsprocessen, efter at de økonomiske aftaler er indgået. Det skal underskrives før overtagelsesdagen og før det sendes til tinglysning. Når det endelige skøde kommer tilbage fra tinglysningen, kan købesummen frigives til sælger og aftalen er helt og aldeles faldet på plads.

Når skødet er tinglyst, kan den endelige overdragelse af boligen gå i gang. Her aflæser sælger og køber målere og refusionsopgørelsen udarbejdes af den valgte boligadvokat eller ejendomsmægler.

Lignende indlæg

Pris på skøde og tinglysning
Pris på skøde og tinglysning
Af Javed Aslam apr 25, 2019

  – hvad koster skøde og tinglysning, når du køber bolig?   …

Pris – Skøde – Advokat - eBoligadvokat ApS
Pris – Skøde – Advokat
Af Javed Aslam aug 15, 2019

Når du står overfor en bolighandel, er det vigtigt at have en …

Udarbejdelse af skøde
Udarbejdelse af skøde
Af Javed Aslam maj 28, 2019

  Hvordan udarbejdes et skøde, og hvor meget koster det?   Har …

Berigtigelse af skøde
Berigtigelse af skøde
Af Javed Aslam aug 15, 2019

  – og om hvorfor du altid bør bruge en boligadvokat   …