Click for English short version

Testamente

Testamente – tag stilling, mens du kan

Pris testamente: 4.950 kr inkl. Moms

Testamente til enlige, samlevende & gifte.

Drømmehuset er fundet, aftalen er underskrevet og I er klar til at flytte ind. Lige nu har I hele livet foran jer, og det virker usandsynligt, at det nogensinde skal blive anderledes. Men det er en god idé at overveje, hvad der skal ske, hvis en af jer pludselig går bort. Valget skal selvfølgelig træffes på et oplyst grundlag, og det giver vi jer.

Hvis I ikke har taget et aktivt valg og fået udarbejdet et testamente, så vil en eventuel arv blive fordelt efter arvelovens regler. I hovedtræk lyder de således:

– Hvis man ikke er gift og ikke har børn, arver ens forældre. Dernæst arver ens søskende eller deres børn.

– Hvis man ikke er gift og har børn, arver børnene.

– Hvis man er gift og har børn, arver ægtefælle og børn efter en fast fordelingsnøgle. Ægtefællen kan vælge at sidde i uskiftet bo, men kun med fælles børn. Børn fra tidligere forhold, kan kræve at få deres arv udbetalt straks.

Med et testamente kan I sikre, at den der lever længst, kan blive boende i huset – uagtet om I er gift eller har børn. Hos eBoligadvokat hjælper vi med at stille de spørgsmål, der kræver svar, og vi udarbejder naturligvis testamentet.

Hvem skal lave et testamente?

Det er ikke kun i forbindelse med boligkøb, at det er aktuelt med et testamente – alle kan få noget ud af det. Uanset om du er enlig, samlevende eller gift. Med et testamente har du fuld kontrol over, hvad der sker med dine værdier, når du ikke længere er her.

Der er dog situationer, hvor det er mere vigtigt end andre:

– Hvis du er gift og har særbørn:
Er du i et ægteskab, hvor der er både særbørn og fællesbørn, kan det være en fordel, at regulere arvelovens fordeling med et testamente. På den måde sikrer du, at arven fordeles på den ønskede måde mellem ægtefællen, fællesbørn, egne særbørn og ægtefællens særbørn. Samtidig modvirker du eventuelle misforståelser efter din bortgang, da du selv har bestemt fordelingen.

– Hvis du er gift og har fællesbørn
Selvom der kun er fællesbørn i ægteskabet, kan der være stor værdi i et testamente. Du kan blandt andet lave børnetestamente, gøre børnenes arv til særeje og selvfølgelig bestemme fordelingen af arven mellem ægtefælle og børn, så den efterladte kan blive boende i huset.

Pris for testamente

Prisen for udarbejdelse af testamente hos eBoligadvokat er 4.950,- inkl. moms. Vi giver sparring, udformer det konkrete dokument og anbefaler notartestamente, så Centralregistret for Testamenter modtager en kopi af testamentet. På den måde vil skifteretten være bekendt med testamentet, hvis uheldet skulle være ude.

Skal vi ringe dig op?

Få en forpligtede snak om dine muligheder