Click for English short version

Ændring af skøde

Ændring af skøde

Ændring af navn på skøde

Ændring af skøde ved skilsmisse, separation & samlivsophør

Ændring af skøde ved familieoverdragelse

Ændring af skøde ved ændring af ejerandele (Fordeling af ejerskab i fast ejendom)

 

Pris inkl. moms
2.250 kr
Ring på telefon
31 20 24 24
Kom i gang med din sag med det samme
Indsend nedestående og vi vender tilbage

Til brug for ændring af skøde bedes du fremsende følgende:

 • Billede-id på alle parter.
 • Adresse på ejendommen.
 • Overtagelsesdato.
 • Hvem overtager hvis andel af ejendommen.
 • Evt. kopi af skilsmissebevilling.
 • Købesum.
 • Navn og mail på bankrådgiver.

NB. Tinglysningsafgift afholdes af dig selv.

ja@eboligadvokat.dk

Husk at indsende kopi af pas eller kørekort til vores sikre e-mail.

faelles@eboligadvokat.dk

Ændring af skøde

Få hjælp til at ændring af skøde

Ændrede forhold i livet kan gøre det nødvendigt at ændre i et skøde. Det gælder for eksempel ved familieoverdragelse, skilsmisse, samlivsophør eller dødsfald, og det er vigtigt, at ændringen udføres korrekt.

Hos eBoligadvokat hjælper vi ofte klienter med at få ændret i et skøde; det er nemlig nødvendigt, når nye ejerforhold skal registreres. Når et skøde ændres, skal det tinglyses, før det er gældende, og det er en proces, der kan være svær at få greb om, hvis ikke du har juridisk indsigt.

Vi hjælper dig trygt og sikkert gennem ændringen, og vores lange erfaring på området betyder, at vi kan løse din opgave billigt. Det koster 1.950 kr. inkl. moms for en ændring af dit skøde, hvis det drejer sig om skilsmisse, familieoverdragelse eller ændring af ejerandele.

 

Skilsmisseskøde

Når et samliv ophører – hvad enten det er et ægteskab eller et papirløst forhold – er der mange ting, der skal tages stilling til. En af dem er jeres fælles hjem; skal det sælges eller skal en af jer blive boende?

Hvis den ene part overtager ejendommen, skal der laves et såkaldt skilsmisseskøde. Det er billigere end et traditionelt skøde, da du ikke skal betale den variable tinglysningsafgift til staten, men kan nøjes med det faste beløb på 1.660 kr. Når tinglysningen er gået igennem, er den part, der flytter fra hjemmet, frigjort fra ejendommens lån.

 

Familieoverdragelse

Der kan være flere situationer, hvor en familieoverdragelse er aktuel. Typisk sker det, når forældre ønsker at overdrage et forældrekøb til barnet, hvis et sommerhus skal gives videre til en ny generation eller hvis ejeren af en bolig går bort.

eBoligadvokat hjælper med de juridiske aspekter af overdragelsen, så tinglysningen gennemføres uden anmærkninger, og den rette person kan registreres som ejer af ejendommen.

 

Ændring af ejerandele

I situationer hvor flere mennesker eller flere familier ejer en ejendom i fællesskab, kan der let opstå behov for at ændre i ejerforholdene. Enten fordi en eller flere personer vil ud af ejerskabet eller fordi en eller flere personer skal have del i ejerskabet.

Er det situationen i dit tilfælde, hjælper vi dig med at få foretaget de ændringer, der er nødvendige, for at de nye ejerforhold kan tinglyses.

 

Hvad koster ændring af skøde

Hos eBoligadvokat ændrer vi dit skøde for 2.250 kr. inkl. moms, men udover det beløb, du betaler til os, skal du betale en såkaldt tinglysningsafgift til staten.

Tinglysningsafgiften består af to dele:

– En fast udgift på 1.660 kr.

– En variabel udgift der udgør 0,6% af købesummen

Den variable udgift er lavere ved familieoverdragelse, og ved tinglysning i forbindelse med skilsmisseskøde, kan du helt undgå den – det kræver blot, at du har en kopi af din skilsmisse- eller separationsbevilling.

 

Kan du selv ændre skødet?

Som udgangspunkt er der intet, der forhindrer dig i selv at udarbejde dit nye skøde, men du skal være opmærksom på, at selv en lille fejl kan ende med at koste mange penge. Hos eBoligadvokat anbefaler vi altid, at du får juridisk assistance, når et skøde skal ændres og anmeldes til tinglysning; det er alle pengene værd.

 
OBS: Ved alle ændringer på et skøde skal man herudover betale en tinglysningsafgift til staten som udgør 1.660 kr + 0,6% af salgsprisen.

Ofte stillede spørgsmål

Kan man ændre et skøde?
Ja, det er muligt at ændre et skøde. Ændringer kan være nødvendige af forskellige årsager, såsom ved skilsmisse, dødsfald, eller hvis ejerandelen skal justeres.

Hvordan ændrer man skøde?
For at ændre et skøde online, skal du starte med at hente det relevante skødeformular. Disse findes typisk på Tinglysningsrettens hjemmeside. Når du har fundet formularen, kan du foretage de nødvendige ændringer.

Hvad koster det at ændre et skøde?
Når dit skøde skal ændres, afhænger prisen af, hvad der ligger til grund for ændringen. Hvis der er en ny person, der indgår i ejerkredsen, eller hvis en tidligere ejer udgår, skal der betales både en variabel afgift samt en fast afgift til staten.

Kan man selv udarbejde et skøde?
Ja, det er muligt selv at udarbejde et skøde. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at det kan være en kompleks proces, der kræver forståelse for juridiske termer og processer.

Hvordan ændres ejerandel på skøde?
For at ændre ejerandelen på et skøde, skal du indsende en ny skødeformular, der angiver de nye ejerforhold. Formularen skal indeholde oplysninger om alle parter, samt den nye ejerandel.

Bliv ringet op af en boligadvokat

Få en helt uforpligtede snak med os omkring dine muligheder.  Fra kl.
  Til kl.

  Privatlivspolitik