En

ændring af skøde

Ændring af skøde

Ændring af navn på skøde

Ændring af skøde ved skilsmisse, separation & samlivsophør

Ændring af skøde ved familieoverdragelse

Ændring af skøde ved ændring af ejerandele (Fordeling af ejerskab i fast ejendom)

 


Pris inkl. moms
1.950 kr
Ring på telefon
31 20 24 24

Ændring af skøde

Få hjælp til at ændre dit skøde

Ændrede forhold i livet kan gøre det nødvendigt at ændre i et skøde. Det gælder for eksempel ved familieoverdragelse, skilsmisse, samlivsophør eller dødsfald, og det er vigtigt, at ændringen udføres korrekt.

Hos eBoligadvokat hjælper vi ofte klienter med at få ændret i et skøde; det er nemlig nødvendigt, når nye ejerforhold skal registreres. Når et skøde ændres, skal det tinglyses, før det er gældende, og det er en proces, der kan være svær at få greb om, hvis ikke du har juridisk indsigt.

Vi hjælper dig trygt og sikkert gennem ændringen, og vores lange erfaring på området betyder, at vi kan løse din opgave billigt. Det koster 1.950 kr. inkl. moms for en ændring af dit skøde, hvis det drejer sig om skilsmisse, familieoverdragelse eller ændring af ejerandele.

 

Skilsmisseskøde

Når et samliv ophører – hvadenten det er et ægteskab eller et papirløst forhold – er der mange ting, der skal tages stilling til. En af dem er jeres fælles hjem; skal det sælges eller skal en af jer blive boende?

Hvis den ene part overtager ejendommen, skal der laves et såkaldt skilsmisseskøde. Det er billigere end et traditionelt skøde, da du ikke skal betale den variable tinglysningsafgift til staten, men kan nøjes med det faste beløb på 1.660 kr. Når tinglysningen er gået igennem, er den part, der flytter fra hjemmet, frigjort fra ejendommens lån.

 

Familieoverdragelse

Der kan være flere situationer, hvor en familieoverdragelse er aktuel. Typisk sker det, når forældre ønsker at overdrage et forældrekøb til barnet, hvis et sommerhus skal gives videre til en ny generation eller hvis ejeren af en bolig går bort.

eBoligadvokat hjælper med de juridiske aspekter af overdragelsen, så tinglysningen gennemføres uden anmærkninger, og den rette person kan registreres som ejer af ejendommen.

 

Ændring af ejerandele

I situationer hvor flere mennesker eller flere familier ejer en ejendom i fællesskab, kan der let opstå behov for at ændre i ejerforholdene. Enten fordi en eller flere personer vil ud af ejerskabet eller fordi en eller flere personer skal have del i ejerskabet.

Er det situationen i dit tilfælde, hjælper vi dig med at få foretaget de ændringer, der er nødvendige, for at de nye ejerforhold kan tinglyses.

 

Hvad koster ændring af skøde

Hos eBoligadvokat ændrer vi dit skøde for 1.950 kr. inkl. moms, men udover det beløb, du betaler til os, skal du betale en såkaldt tinglysningsafgift til staten.

Tinglysningsafgiften består af to dele:

– En fast udgift på 1.660 kr.

– En variabel udgift der udgør 0,6% af købesummen

Den variable udgift er lavere ved familieoverdragelse, og ved tinglysning i forbindelse med skilsmisseskøde, kan du helt undgå den – det kræver blot, at du har en kopi af din skilsmisse- eller separationsbevilling.

 

Kan du selv ændre skødet?

Som udgangspunkt er der intet, der forhindrer dig i selv at udarbejde dit nye skøde, men du skal være opmærksom på, at selv en lille fejl kan ende med at koste mange penge. Hos eBoligadvokat anbefaler vi altid, at du får juridisk assistance, når et skøde skal ændres og anmeldes til tinglysning; det er alle pengene værd.

 
OBS: Ved alle ændringer på et skøde skal man herudover betale en tinglysningsafgift til staten som udgør 1.660 kr + 0,6% af salgsprisen.

 

Bliv ringet op af en boligadvokat

Få en helt uforpligtede snak med os omkring dine muligheder.

Fra kl.    Til kl.


Privatlivspolitik

Boligadvokat 4

Læs & lær