En

Ejerskifteforsikring Ejerlejlighed og hus

– og hvad du skal bruge en boligadvokat til

En ejerskifteforsikring kan dække de skader, der er skjulte, når du køber bolig, og det kan derfor være en god idé at investere i en ejerskifteforsikring, hvis du står overfor et boligkøb.

Lad os slå fast fra start af at det ikke kan betale sig at tegnes ejerskifteforsikring på ejerlejligheder. Rent teorestisk kan man godt, men i praksis kan simplethen ikke betale sig!

Når du køber eller sælger en ejerlejlighed, er det en anelse mere omfattende at få en ejerskifteforsikring end ved huse og sommerhuse. Det kræver nemlig, at tilstandsrapporten ikke kun omfatter selve lejligheden, men også alle fællesarealer i ejerforeningen. Det er på hele bygningen der skal laves tilstandsrapport på. Der dyrt og kan givetvis ikke betale sig for en enkelt ejerlejlighed.

Har du netop købt en ny bolig, og er der skader, som ikke er nævnt i tilstandsrapporten, vil du i mange tilfælde kunne bruge en ejerskifteforsikring – men hvornår kan du det, og er det værd at købe en? Bliv klogere på det lige her.

En ejerskifteforsikring kan tegnes på huse, rækkehuse, ideelle anparter og sommerhuse, og en ejerskifteforsikring kan tegnes for en periode på 5 eller 10år, og sælger er alene forpligtet til at betale halvdelen af den billigste 5-årige forsikring. Prisen på en ejerskifteforsikring varierer fra 10.000 – 30.000 kr. inkl. moms. Udgiften til forsikringen deles mellem sælger og køber, og ønsker du som køber en dyrere forsikring, står du selv for at betale merudgiften.

 

 

En god idé at købe ejerskifteforsikring

Du bestemmer selv, om du vil tegne en ejerskifteforsikring, men det kan være en god sikkerhed at have for både køber og sælger. Forsikringen kan dække skader samt skjulte fejl og mangler, der er på ejendommen inden overtagelse og som ikke er beskrevet i hverken tilstandsrapport eller el-rapport.

Det er svært at sige præcis, hvilke skader forsikringen dækker, men det kan være skader som brud, lækage, revner og lignende. Køber du et hus og en ejerskifteforsikring, kan den spare dig for store udgifter, hvis du finder skader på huset efter overtagelse – det kan hurtigt blive dyrt at genoprette skaderne for egen lomme.

Man have i mente at det er en rigtig god ide at tegne en ejerskifteforsikring, men der er ikke nogen garanti for at forsikringsselskabet vil dække.

Er du interesseret i at tegne en ejerskifteforsikring ved køb eller salg , kan du med fordel starte din søgen hos en boligadvokat. Her ved de, hvad der er af fordele og ulemper, og de kender til de krav, der skal være opfyldt, før den kan tegnes.

Hos eBoligadvokat får du vejledning og svar på de spørgsmål du har – og du kan dermed være sikker på, at du er godt klædt på med relevant viden, før du går ud og beslutter, om du skal købe en ejerskifteforsikring til din ejerlejlighed eller ej.

Læs & lær