eBoligadvokat

– og hvordan foregår en tinglysning?

 

At tinglyse en bolighandel betyder helt enkelt, at man offentligt registrerer de rettigheder, der knytter sig til den handlede ejendom. Oftest sker det i forbindelse med køb af bolig, men det kan også være i forbindelse med en skilsmissesag eller en familieoverdragelse.

 

Har du købt et nyt hjem til dig og familien, skal din ret over ejendommen registreres. Det samme gælder, hvis du og din partner er gået fra hinanden, og den ene part skal overtage jeres fælles bolig, ligesom en tinglysning også er nødvendig, hvis du vil overdrage din bolig til et familiemedlem. Det dokument, der skal tinglyses, er skødet.

Hos eBoligadvokat har vi løst en lang række tinglysningssager for vores kunder, og vi varetager også gerne din. Faktisk tilbyder vi billig tinglysning, og vi forklarer dig gerne, hvordan du udregner prisen på din tinglysning.

 

 

Beregn prisen på tinglysning

Prisen for en tinglysning udgøres af to forskellige ting:

1) Boligadvokatens pris for arbejdet med skøde og tinglysning

2) En fast tinglysningsafgift til staten

Som udgangspunkt er der ikke noget, der forhindrer dig i selv at udarbejde skødet, men det er ikke noget, vi anbefaler. Gentagne gange har vi set eksempler på, hvordan selv små fejl kan medføre store og omkostningstunge konsekvenser. Hos eBoligadvokat udarbejder og tinglyser vi dit skøde til en fast pris på 2.500 kr. ved almindelig bolighandel, mens det koster 1.950 kr., hvis der er tale om skilsmisseskøde eller en anden ændring i et nuværende skøde.

Udover prisen til din boligadvokat skal du betale en tinglysningsafgift til staten, der består af en fast og en variabel udgift. Den faste udgift udgør 1.660 kr., mens den variable udgift udgør 0,6 % af købesummen. Er der tale om en familiehandel, udgør den variable udgift som udgangspunk kun 0,6 % af købesummen minus 15 %.

Lyder det alt sammen lidt forvirrende, så tjek eksemplet nedenfor.

 

Så meget koster en tinglysning

For at gøre prisen på en tinglysning overskuelig, har vi lavet et regneeksempel. Vi tager udgangspunkt i, at den bolig, du har købt, koster 2.000.000 kr.:

1.660 kr. + 0,6% af 2.000.000 = 13.660 kr.

Får du udarbejdet dit skøde hos eBoligadvokat, skal du lægge 2.500 kr. til prisen, der ender med at se således ud:

2.500 kr. + 13.600 kr. = 16.160 kr.

Har du spørgsmål til tinglysning, skøde eller bolighandel generelt, er du velkommen til at kontakte eBoligadvokat for et gratis og uforpligtende formøde på tlf. 31202424.

Prøv vores tinglysningsberegner