eBoligadvokat

 

Hvordan udarbejdes et skøde, og hvor meget koster det?

 

Har du fundet drømmeboligen, underskrevet købsaftalen og er du nu klar til at overtage boligen? Så skal der udarbejdes et skøde, der kan tinglyses i tingbogen. Når det kommer til udarbejdelse af skøde, spørger mange, om det er noget, de kan klare selv; det korte svar er ja, hvis du er villig til at tage risikoen, mens det lange er noget mere kompliceret. Sidstnævnte har vi skrevet en hel artikel om, så hvis du overvejer at skrive dit skøde selv, så læst først denne artikel.

 

Hvad er et skøde?

I gamle dag – altså før den digitale verden gjorde sit indtog – var et skøde et håndgribeligt dokument, der tjente som bevis på, at du var den retmæssige ejer over en given ejendom. Essensen af et skøde er stadig den samme i dag, men der findes ikke længere et fysisk dokument – det hele foregår digitalt.

Modsat købsaftalen skal et skøde ikke indeholde særlige aftaler om løsøre og ting, der skal ordnes inden overtagelse. Det skal bare beskrive købet med faktuelle detaljer: Navn på sælger og køber, ejendommens adresse, eventuelle pantehæftelser, overtagelsesdagen og købesummen samt finansiering.

Det lyder enkelt, men udarbejdelse af skøde skal følge helt specifikke krav, ligesom det skal skrives juridisk korrekt og tinglyses i tingbogen, før det er gyldigt.

 

 

Udarbejdelse af skøde: Hvad koster det?

Prisen for et skøde varierer fra boligadvokat til boligadvokat, og den bedste løsning får du, hvis du vælger en køberrådgivningspakke, der indeholder udarbejdelse af skøde. På den måde sikrer du dig hele vejen gennem købet, så drømmeboligen ikke pludselig ændrer sig til et mareridt.

Har du ikke valgt køberrådgivning, kan du hos eBoligadvokat få udarbejdet dit skøde til en fast pris på 2.500 kr., hvis der vel at mærke er tale om en almindelig bolighandel. Prisen omfatter indhentelse af alle nødvendige oplysninger fra dig såvel som fra sælger, det egentlige arbejde med skødet samt anmeldelse til tinglysning og udarbejdelse af refusionsopgørelsen. Derudover skal du betale en fast tinglysningsafgift til staten, der udgør 1.660 kr. samt et tillæg på 0,6% af købesummen.

Skal du ikke have udarbejdet et nyt skøde, men derimod bare have ændret et oprindeligt, fx på grund af skilsmisse, familieoverdragelse eller ændring af ejerandele, så koster det i stedet 1.950 kr. – og du skal stadig medregne den faste tinglysningsafgift til staten.