eBoligadvokat

Sådan hjælper advokaten dig

De fleste boliger sælges gennem en ejendomsmægler, men de seneste år er det blevet mere og mere populært at sælge sit eget hjem ved såkaldt selvsalg. Står du i spidsen for salget af dit hjem, så læs med her.

Har du modet og kræfterne, kan der være mange penge at spare ved at sælge din bolig selv, og det er da oftest også økonomien, der er det største incitament for selvsalg. Du må dog ikke fristes til at tro, at det er gratis at sælge din bolig på egen hånd; men det er billigere.

Boligejerens opgaver

Når du vælger selvsalg, er det i sagens natur dig, der bestemmer slagets gang. Du kan gøre det på den måde, du mener er bedst, og du er ikke afhængig af en ejendomsmægler. Til gengæld er det også dig, der skal investere tid og kræfter i projektet.

Først og fremmest er der de lovmæssige krav, du skal leve op til. Der skal udarbejdes en tilstandsrapport, elinstallationsrapport og et energimærke, og du skal indhente diverse informationer om boligen fra offentlige registre. Flere af tingene koster penge, mens andre blot kræver indsigt i forskellige procedurer.

Dernæst skal du selv stå for markedsføring og fremvisning af din bolig. Der skal tages billeder, og boligen skal sættes til salg på de sociale medier, på specifikke hjemmesider målrettet selvsalg og måske skal der indrykkes en avisannonce. Mulighederne er mange, og det er helt op til dig, hvordan du vil gribe det an.

Når du har fundet en køber, skal du udarbejde en købsaftale, og her kommer boligadvokaten ind i billedet; selvom du sælger din bolig selv, har du nemlig brug for juridisk assistance.

 

Boligadvokatens opgaver

Der opstår hurtigt en række juridiske spørgsmål, når du har fundet en køber til din bolig, fx vedrørende dit ansvar og hæftelse for eventuelle fejl og mangler ved boligen. Samtidig skal der udarbejdes en købsaftale, som skal være juridisk dækkende, ligesom handlen skal berigtiges og skødet skal udarbejdes.

Du kan altså med fordel alliere dig med en boligadvokat, hvis du står med et selvsalg for døren. Du får ikke bare komplet juridisk rådgivning under hele processen, advokaten kan også hjælpe dig med at indhente de nødvendige dokumenter, udarbejde eller gennemgå skødet og refusionsopgørelsen samt varetage dialogen med købers rådgiver og bank.

En boligadvokat er din sikkerhed for, at du er juridisk dækket under og efter salget af din bolig, så du ikke risikerer at blive mødt af et erstatningskrav fra køber eller i værste fald blive snydt for betalingen.