eBoligadvokat

 

Brug ALTID en advokat!

 

Overvejer du at købe en bolig som projektsalg, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Først og fremmest fordi du ikke har mulighed for at se boligen, inden du underskriver købsaftalen.

Begrebet projektsalg dækker over den form for handel, hvor der købes bolig – ofte lejlighed – inden den er blevet bygget. Det betyder, at du som køber som regel ikke har andet end flotte arkitekttegninger og materialebeskrivelser at forholde dig til, og derfor kan det være svært at forestille sig den endelige bolig.

Projektsalg byder på flere områder, hvor du skal være ekstra opmærksom, og derfor er det en stor fordel at få en boligadvokat til at gennemgå alle dokumenter i handlen, inden du underskriver købsaftalen.

 

Et projektsalg skal nærstuderes

Som ved alle former for bolighandel, må du som køber aldrig antage, at købsaftalen er udarbejdet til fordel for dig. Tværtimod. Ejendomsmægleren spiller på sælgers hold, og derfor vil vedkommende altid gå efter den bedst mulige aftale for sælger. Med en boligadvokat ved din side får du en uafhængig rådgiver, der kan gennemgå handlen fra ende til anden, så du undgår ærgrelser senere i forløbet.

En boligadvokat, der har erfaring med projektboliger, kender alle faldgruberne og kan hjælpe dig med at undgå dem. Advokaten stiller sig kritisk overfor materialebeskrivelser og tegninger, så du kender hver eneste centimeter af det hjem, du drømmer om at købe – og så du ikke løber ind i uforudsete udgifter.

 

 

Kan du undvære advokaten?

Mange købere er af den opfattelse, at advokaten er overflødig, når det kommer til projektsalg. Hvis du ikke er bange for at løbe ind i ekstraomkostninger, et ustabilt byggefirma eller lokalplaner der står i vejen for dine drømme, kan du sagtens undvære advokaten. Vil du derimod være sikker på at komme trygt i hus, bør du altid henvende dig hos en boligadvokat, inden du køber en bolig. Projektsalg eller ej.

Ved et projektsalg gennemgår advokaten typisk:

– Alle relevante dokumenter i sagen

– Eventuelle risici og faldgruber

– Byggefirmaets omdømme og økonomi

– Lokalplaner og servitutter i området og på matriklen

Hos eBoligadvokat får du også udarbejdelse og tinglysning af skøde med i prisen, så du er klar til at flytte ind, så snart dit drømmehjem står færdigt.