eBoligadvokat

 

– og hvem skal udarbejde skødet?

 

At tinglyse et skøde koster en fast afgift samt en procentdel af købesummen, og når du først kender formlen, er det let at regne ud, hvad det koster at tinglyse dit skøde. Læs med, få formlen og se et eksempel. 

 

En tinglysning af din bolighandel kommer du ikke udenom. Det er den del af processen, der cementerer købet og officielt gør dig til den nye ejer af boligen – og som ikke mindst afholder sælgers eventuelle kreditorer fra at tage udlæg i ejendommen.

Men du kan ikke tinglyse handlen, medmindre du har et skøde. Vil du løbe de risici, det medfører, kan du selv skrive dit skøde. Alternativt – og det anbefaler vi – skal du have en boligadvokat til at gøre det for dig. Skødet er grundlæggende en forkortet version af købsaftalen, hvor basale oplysninger om handlen skal indføres, og det er dét dokument, der skal tinglyses.

Hvad koster det så at tinglyse et skøde? Læs med, så får du både svaret og et eksempel du kan følge, så du ikke går galt i byen, når du skal udregne din tinglysningsafgift.

 

 

Hvad koster det at tinglyse et skøde?

Formlen til at beregne prisen for en tinglysning er ganske enkelt: 1.660 kr. + 0,6 % af købesummen. Giver det mening? Ellers tager vi den lige en ekstra gang – med et eksempel – så du kan indsætte dine egne tal.

Lad os antage, at din bolig har kostet 2.000.000 mio. kr. – så ser regnestykket således ud:

2.000.000 kr. x 0,6 % + 1.660 kr. = 13.660 kr.

De 1.660 kr. er en fast tinglysningsafgift til staten, og den er uafhængig af købesummen. Men udover udgiften til tinglysningen er der udgiften til selve skødet, som du ikke må glemme, når du lægger dit budget. Hos eBoligadvokat er prisen for udarbejdelse af skøde fast, og det koster:

– 2.500 kr. ved almindelig ejendoms- og bolighandel

– 1.950 kr. ved ændring af skøde

– 1.200 kr. ved debitorskifte af ejerpantebrev

[PRØV VORES TINGLYSNINGSBEREGNER]