eBoligadvokat

Hvad er kombinationssæreje?

 

Kombinationssæreje kombinerer det bedste fra skilsmissesæreje og fuldstændigt særeje, så du og din partner beholder jeres respektive formuer ved en eventuel skilsmisse, mens særejet ophæves i tilfælde af død. Som advokat og Boligadvokat kan vi rådgive dig herom.

 

Der kan være mange gode grunde til at få lavet en ægtepagt, og typisk falder valget på det såkaldte kombinationssæreje – det er nemlig en fordelagtig løsning i de fleste tilfælde.

Med en ægtepagt med kombinationssæreje kan du og din partner blive skilt eller separeret og hver især beholde de formuer, der er skrevet ind i ægtepagten. Går en af jer derimod bort, vil den afdøde ægtefælles formue automatisk blive gjort til fællesformue, mens den længstlevendes formue gøres til fuldstændigt særeje; grundlæggende betyder det, at den længstlevende ægtefælle arver afdødes formue på lige fod med andre livsarvinger.

 

Kombinationssæreje - Læs mere om det her

 

Forstå fordelene ved en ægtepagt

For mange er det ubehageligt at bringe begrebet “ægtepagt” på banen, når man snart skal erklære sin evige kærlighed til hinanden, men i mange tilfælde er det en god idé at vende spørgsmålet – hvad skal der ske med jeres respektive formuer, hvis I beslutter at gå fra hinanden?

En ægtepagt er en beskyttelse af egen formue i forbindelse med en skilsmisse, men faktisk kan den udarbejdes, så den samtidig beskytter din ægtefælle, hvis du skulle gå bort for tidligt.

Typisk er der tre grunde til, at ægtefolk vælger at lave en ægtepagt:

1) Børn udenfor ægteskabet

Har du eller din partner børn fra et tidligere forhold, kan det være en god idé at oprette en ægtepagt med kombinationssæreje. På den måde stilles den længstlevende bedst muligt, når arven efter afdøde skal fordeles.

2) Egen virksomhed

Driver du eller din partner en virksomhed, vil en ægtepagt sikre, at værdierne ikke skal deles ved en eventuel skilsmisse – alternativet er, at virksomheden måske skal sælges for at indfri halvdelen af værdien til ægtefællen.

3) Forskel på formue

Hvis der er stor forskel på jeres respektive formuer, når I går ind i ægteskabet, kan det være en god idé med en ægtepagt, der sikrer, at værdierne ikke skal deles ved en eventuel skilsmisse.

 

Hvordan opretter du kombinationssæreje?

For at oprette en ægtepagt med kombinationssæreje, skal der være enighed mellem partnerne – den skal nemlig underskrives og tinglyses af begge parter, før den er gældende.

Grundlæggende er der ingen regler for, hvem der må udarbejde ægtepagten, og du kan i virkeligheden kaste dig over arbejdet selv, hvis du har mod på det. Når det er sagt, er der flere fordele ved at bruge en advokat – fx:

– Du får vejledning, så du kan vælge den rette form for ægtepagt.

– Du sikrer dig, at I hver især er dækket efter jeres ønsker.

– Du får hjælp til at tinglyse dokumentet.

Har du spørgsmål, eller ønsker du at vide mere om dine muligheder for at sikre din eller din partners formue, skal du ikke tøve med at kontakte eBoligadvokat – her kan du få en uforpligtende snak med en ekspert i ægtepagter.