Click for English short version

Omskødning

Af Javed Aslam okt 22, 2020

Hvad er dine muligheder for omskødning?

 

Når livet tager en uventet drejning, kan det være nødvendigt med et nyt skøde. Det kan være i forbindelse med en skilsmisse, en familieoverdragelse eller en ændring af ejerandelene i ejendommen. Er det aktuelt for dig, så læs med, så du kender dine muligheder.

Skal du have ændret dit skøde ved såkaldt omskødning, er det lettest, hvis du får en boligadvokat til at udføre opgaven for dig. På den måde sikrer du, at alle detaljer er juridisk korrekte og de nye ejerforhold klart defineret i skødet.

Der kan være flere årsager til en omskødning; typisk sker det i forbindelse med:

– skilsmisse

– samlivsophør

– familieoverdragelse

– dødsfald.

Uanset årsag er det vigtigt, at skødet udformes korrekt, så der efterfølgende ikke hersker nogen tvivl om, hvem der har rettighederne til ejendommen. Desuden skal du huske, at skødet skal tinglyses for at være gældende.

 

 

Pris for omskødning

Prisen for en omskødning varierer fra advokat til advokat, men hos eBoligadvokat hjælper vi dig for 1.950 kr. inkl. moms. Derudover kommer en tinglysningsafgift til staten på 1.660 kr. samt en variabel udgift, der udgør 0,6 % af købesummen – dog ikke ved skilsmisse.

Ændring af skøde ved skilsmisse

Hvem skal bo hvor? Skal boligen sælges, eller skal én blive boende? Der er mange måder at indrette sig på, når et samliv ophører, og alt efter situationen, skal der tages stilling til en del ting. Vælger I, at den ene part skal overtage ejendommen, skal der laves et skilsmisseskøde.

Ændring af skøde ved familieoverdragelse

Ønsker du som forælder at overdrage en bolig til dit barn, har du et sommerhus, der skal videre til den nye generation eller står du i en anden situation, hvor det er nødvendigt at ændre et skøde, er der flere aspekter i processen – og som boligadvokat hjælper vi dig trygt igennem en familieoverdragelse.

Ændring af ejerandele

Der kan opstå et behov for at ændre i ejerforholdene af en ejendom, hvis I er flere om at eje én ejendom. Måske vil en part ud, og måske vil en ny part ind – og vi kan naturligvis hjælpe dig med de nødvendige ændringer i skødet, så sagen kan tinglyses.

Lignende indlæg

Hvad er et skøde?
Hvad er et skøde?
Af Javed Aslam mar 21, 2019

– og kan du selv skrive det? Har du indledt jagten på …

Berigtigelse af skøde
Berigtigelse af skøde
Af Javed Aslam aug 15, 2019

  – og om hvorfor du altid bør bruge en boligadvokat   …

Pris på skøde og tinglysning
Pris på skøde og tinglysning
Af Javed Aslam apr 25, 2019

  – hvad koster skøde og tinglysning, når du køber bolig?   …

Udarbejdelse af skøde
Udarbejdelse af skøde
Af Javed Aslam maj 28, 2019

  Hvordan udarbejdes et skøde, og hvor meget koster det?   Har …