eBoligadvokat

 

Fem gode grunde – derfor skal du lave et testamente

Hvis du selv vil have indflydelse på, hvem der skal arve efter dig, er det vigtigt at få skrevet et testamente – og gør det hellere i dag end i morgen, så de rette mennesker er sikret, hvis der skulle ske dig noget.

 

Det giver ro i maven og sikkerhed, når du ved, du har sørget for alle dem, du har kær, når du en dag går bort. Det er nemt at lulle sig ind i forestillingen om det lykkelige lange liv, men sandheden er, at vi alle skal herfra en dag, og indimellem sker det før, vi troede. Sker det, vil et testamente i det mindste gøre det lettere for de efterladte.

Skriver du et testamente, er det din garanti for, at både du og dine efterladte har orden på sagerne, den dag du ikke er her mere. Det giver dig ro i livet, og det giver dine efterladte ro i den første svære tid uden dig – og det burde være grund nok i sig selv. Er du endnu ikke overbevist, så læs videre, og find ud af, hvorfor det er en god idé.

 

 

Du skal skrive testamente, hvis:

1. Du selv vil have indflydelse på, hvordan arven efter dig skal fordeles.

2. Du ønsker, at en bestemt person skal arve noget særligt efter dig.

3. Din ægtefælle er gået bort, eller du er ugift og gerne vil sikre din samlever efterfølgende.

4. Du eller din ægtefælle har børn fra tidligere forhold, der skal tages hensyn til.

5. Du eller din ægtefælle ikke har børn og dermed ingen livsarvinger.

Når du skriver testamente, er det vigtigt at huske på, at du kun selv kan råde over 75 procent af din arv, hvis du er gift eller har børn. Hvis du bor alene uden børn eller ægtefælle, bestemmer du 100 procent selv, hvem der skal arve efter dig.

Du bør altså forholde dig til, hvem der skal arve hvad – og efterfølgende få fat i en advokat, som kan vejlede dig og skrive et testamente. Derpå udformes der et formelt dokument med dine ønsker, og du kan efterfølgende slappe af og nyde livet.