eBoligadvokat

Guide til dig der køber ejerlejlighed for første gang

Det er en stor beslutning at købe en ejerlejlighed, og det giver anledning til både spørgsmål og bekymringer. Med en miniguide til førstegangskøbere af ejerlejlighed, forsøger vi at imødegå dine spekulationer.

Det danske boligmarked kan være benhårdt, og særligt hvis du leder efter en ejerlejlighed i en af landets storbyer, kan det være svært. Derfor er det fristende at underskrive købsaftalen, så snart drømmeboligen dukker op, men du kan med fordel tage den lidt med ro – og som minimum sørge for at få et advokatforbehold skrevet ind i købsaftalen, hvis du alligevel skriver under.

Hos eBoligadvokat har vi sammensat en lille guide til dig, der skal købe ejerlejlighed for første gang, så du får den bedst mulige handel.

 

1) Kend dine krav – og vær realistisk

Selvfølgelig ville det være rart at bo midt i centrum, ligesom det kunne være skønt med en stor ejerlejlighed med flotte vinduer, en lækker altan og måske endda en smuk udsigt. Men er det realistisk? Sandsynligvis ikke – og derfor kan du med fordel skære helt ind til benet, når du fastsætter dine krav til drømmeboligen. Hvad er need to have, og hvad er nice to have?

 

2) Kend din økonomi – og vær realistisk

Får du et købsbevis i banken, betyder det, at de har vurderet, at din økonomi kan klare den sum penge, beviset er på. Men det er ikke ensbetydende med, at det er den bedste løsning for dig. Sæt en klar – og realistisk – grænse for, hvor mange penge du skal have tilbage til dig selv hver måned, og køb ikke dyrere, end at det kan lade sig gøre.

 

 

3) Få flere tilbud fra pengeinstitutter

Det er ikke nødvendigvis din nuværende bank, der kan give dig det bedste lånetilbud, og det er vigtigt at huske, at du ikke skylder banken noget – du behøver ikke at forblive kunde samme sted altid. Indhent to eller tre lånetilbud fra forskellige banker, så du sikrer dig, at du får den bedst mulige rente og de bedst mulige vilkår.

 

4) Gem følelserne væk – vær realistisk

Når du leder efter lige præcis den ejerlejlighed, der skal danne rammen for de næste mange år af dit liv, er det nemt at blive forelsket. Men det er essentielt, at du ikke lader følelserne løbe af med dig – i stedet skal du være realistisk, så du sikrer dig, at boligen rent faktisk stemmer overens med din økonomi og de krav, du nu engang har.

 

5) Få vejledning fra en boligadvokat

Som førstegangskøber er det let at ende med en dårlig handel, der koster langt mere i uforudsete udgifter, end du havde forestillet dig, og det kan være fatalt for din økonomi. Af den årsag er det vigtigt, at du afsætter tid og ressourcer til at involvere en boligadvokat i købet – du skal have hjælp til at sikre din handel juridisk, og det får du bedst gennem professionel sparring.